handdator

Visa fullständig version : Nyhetsflöde Avancerade skärmbilder med GscrotRSSfeed
2008-12-11, 10:40
Gscrot, som är en grafiskt gränssnitt till scrot, är väl det bästa programmet jag jobbat med när det gäller att ta skärmbilder. Programmet innehåller en egen bildvisare samt bildbehandlingsverktyg. Så oftast behövs ingen efterbearbetning av bilden. Installationen är lite mer avancerat. Lägg till nedanstående 2 raden i förrådet. ( hur man gör, står till höger under "för nybörjare".) Lägg till hela raden inte bara länken!

deb http://ppa.launchpad.net/gscrot/ubuntu intrepid main
deb-src http://ppa.launchpad.net/gscrot/ubuntu intrepid main

Glöm inte att klicka på " Ladda om " i Synaptic innan du söker efter gscrot, som sedan kan installeras därifrån. Efter installation finns programmet under Program > Tillbehör > Gscrot - Screenshot Tool. Många inställningsmöjligheter finns, bl.a. att programmet ligger kvar i panelen för snabbåtkomst. Så ser den ut:

http://www.littlejohn.se/upload/data/gscrot.png

I bilden ovan ser man att jag tog en skärmbild av ett öppet fönster. ( i detta fall min telefonprogram ). I menyraden ( pilen vid "Fönster") kan man välja att ta en bild från ett öppnat fönster, en bild av hela skärmen eller en bild av en öppnat webbsida. Även tidsfördröjningen kan ställas in. Mycket bra. Jag lade till en effekt i bilden som jag tog. Detta gör man genom att klicka på verktyg-menyn ( se handen i bilden ovan ) och själva bilden ser ut såhär:

http://www.littlejohn.se/upload/data/gscrot2.pngLäs även andra bloggares åsikter om Ubuntu (http://bloggar.se/om/Ubuntu), Ubuntu 8.10 (http://bloggar.se/om/Ubuntu+8.10), Little John (http://bloggar.se/om/Little+John), Intressant (http://intressant.se/intressant)
Jag finns hos http://ubuntu.seLäs mer... (http://www.littlejohn.se/?q=node/234)

Inlägget är automatiskt hämtat från Little John:s Ubuntu tips-, tricks- och programsida (http://www.littlejohn.se/) .

2008-12-11 12:37