handdator

Visa fullständig version : Installationsproblem, DVD bränning



Ralf
2009-02-04, 09:25
Hur stor skall iso:n vara och skall den läggas på CD eller DVD (du har skrivit DVD i release noten)

Den jag laddade ner var på 393MB och Nero ville inte riktigt befatta sig med den.
När jag fick bränt den ändå, på en CD kom jag till första fönstret men där vägrade den att både starta liveskivan och minnestesten.

:hmpf:

No1Viking
2009-02-04, 09:30
Hur stor skall iso:n vara och skall den läggas på CD eller DVD (du har skrivit DVD i release noten)

Den jag laddade ner var på 393MB och Nero ville inte riktigt befatta sig med den.
När jag fick bränt den ändå kom jag till första fönstret men där vägrade den att både starta liveskivan och minnestesten.

:hmpf:

Om jag fattat rätt är releasen på närmare 1,3 Gb, alltså måste den brännas på en DVD.

Micke

Ralf
2009-02-04, 09:59
Handhavandefel.

Det var tydligen min USB-sticka som var i det närmaste full så windows tyckte väl tydligen att 300MB fick räcka (utan att tala om det, naturligtvis :D).

Nu bränner jag 1,3G på en DVD.

Skall bli kul att testa ;).


BTW
Jag tycker det skulle vara bra om man alltid satte ut filstorlek i sådana sammanhang. Då såg man ju med en gång att det var fel.
Bara en tanke.

Ralf
2009-02-04, 10:38
Det funkar inte ändå :(.

Den startar upp fram till att jag kan välja, men sedan tuggar DVD:n bara en liten stund, och sedan tystnar den.

Det enda som fungerar att välja, är minnestestet och boota på första hårddisken.

Frustrerande :dontknow:

Little John
2009-02-04, 11:24
För att kunna svara på det borde vi avvakta om andra ha samma problem. Hos mig funkar det utmärkt med LiveDVD:n och även i Virualbox.
Och jag vet att Svendus och No1Viking också testade detta med DVD:n.

Jaso
2009-02-04, 12:39
Det funkar inte ändå :(.

Den startar upp fram till att jag kan välja, men sedan tuggar DVD:n bara en liten stund, och sedan tystnar den.

Det enda som fungerar att välja, är minnestestet och boota på första hårddisken.

Frustrerande :dontknow:

Prova med att bränna om den. Bränn helst i lägsta hastighet för att undvika fel under bränningsmomentet.

Med Nero Burning Rom så har man möjlighet att testa skivan efter bränning. Dock så vet jag inte om ditt program har det. Kolla det och aktivera alternativet.

Little John
2009-02-04, 15:41
@Ralf, jag vet att du inte tycker om terminalen.Kan du inte för en gångs skull göra följande:
Om iso:n ligger i din home-katalog, öppna terminalen och skriv in:

md5sum Ubuntu.se_Connectivity_Remix_1.0_32bit_swe.iso
Tryck sedan på ENTER. Detta ta en stund.
Resultatet måste vara:

fec3b2342af1b6559976f04af55f0137

Svendus
2009-02-04, 21:58
Har nu installerad på 5 st.datorer två bärbara och 3 stationära
fungerar fint fint detta skrivs på en dator som kör den senaste
Remixen från DVD skivan

Vist jag har bommat någon skiva, men det har varit på grund av
fingeavtryck på skivan innan bränning (tål ingen ting)
DVD live är lite trött, Cd är snabbare.
Jag har bränt mina skivor i 2 gångars hastighet, men det beror säkert
också lite på Datorns prestanda hur fort man kan bränna.
Det har fungerat bra 2 gångar DVD motsvarar jo många gångar mera
på CD kommer faktiskt inte ihåg hur många

Jag har själva en gammal Amilo laptop med integrerat Intel grafik
som jag aldrig har lyckats att installera Ubuntu på innan
men nu kör den Remixen, men utan 3d efekter så klart-
Ett rent himmelrike nu i förhållande til innan med en Xp installation

Installerade på en Dell 6800 laptop i lördags för en vän
han var helt imponerad och mycket tacksam
maskinen hade integrerat grafik med 512 Mb minne
men han bör nog skaffa ytterligare 512 Mb
han fick stöd för 3D och trådlöst nätverk samt ljud
Live skivan var också här lite trött
men det är nog för att den då körtes var ifrån en DVD RW
Cd är och blir snabbare http://ubuntu.se/forum/images/icons/icon14.gif

Kunne det inte vara en ide att leverera den på USB ?

Coolt att man är i gäng så fort och att det är snyggt

Ralf
2009-02-05, 07:54
@LJ

Nu sitter jag faktiskt på windows här på jobbet.

Jag får kolla det någon gång nästa vecka, när jag har tid.

@Svendus

Jag brände i nero med 8 ggr (tror jag).

Den visade inga konstigheter.

8.04 och 8.10 funkar bra på dessa maskiner.

Äsch, jag går in och snor en DVD till ;).

Återkommer med rapport.

No1Viking
2009-02-05, 08:33
Jag har nyss installerat UCR, här, på min jobbdator, utan minsta problem. Hemma, däremot, var det svårare att få in remixen. Ska snart ut på stan och köpa en ny DVD-brännare för 200-300 kronor.

Micke

Ralf
2009-02-05, 08:43
Brände en ny, 2x, ingen skillnad.

Kollade i Bios

DVD boot finns inte, däremot CD.

Kan det vara så enkelt att våra, några år gamla, Dellburkar helt enkelt inte klarar av att boota från DVD?

Skulle inte förvåna mig.....

Kanske skulle satsa på en USB-iso direkt (fast då kan jag inte boota min knädator (suck))

Svendus
2009-02-05, 09:54
Har du provat installera i från närverket någon gång ?
det går som susan

No1Viking
2009-02-06, 03:38
Det visade sig, när jag installerat min nya DVD-brännare, att det gick jättebra att installera UCR utan minsta problem. Den gamla orkade inte läsa DVD skivor längre.

Micke