handdator

Visa fullständig version : Cairo Dock funkar inte att installera...



ApeviaX
2009-07-20, 09:36
Hej

Jag har följt Bossimean's blog och guide med hur man installerar Cairo Dock, den funkar inte och har aldrig gjort det för mig...

Jag har ubuntu 9.04 installerat (sedan igår Ubuntu.se Remix 2.0 & & innan det vanliga Jaunty)

Men varken första eller nu andra gången funkar kommandona i hans guide... har följt de till punkt och pricka!

Problemet är att sista kommandot som ska in i terminalen sudo apt-get install cairo-dock cairo-dock-plugins

gör så att det står att det inte funkar, nåt är fel och det kan möjligen lösas genom apt get update

Länk till guiden (http://ubuntu-bossieman.blogspot.com/2009/03/cairo-dock-gastbloggning.html)

Dessutom dyker inte Cairo upp i varken i tillbehör som den ska eller i systemverktyg (som jag dock lyckades få den att göra förra gångne, men vet ej hur)

(Nu har jag därmed gjort det jag absolut inte ville åstadkomma d.v.s skriba in ett ickefungerande kommando som jag ej vet vad det har gjort eftersom det ej funakde och ev. ändrat på min ubuntu installation...:mad:)

EDIT: Jag undrar nu om man kan backa och ångra de kommandon jag skrev i terminalen så de ändringar jag gjorde försvinner?

EDIT: Jag inväntar svar och försöker under tiden installera cairo via lägg till/ta bort... men när jag skulle läs aom så jag fick uppdaterade paketlistor så kom följande upp:


http://ubuntu.se/forum/attachment.php?attachmentid=453&stc=1&d=1248077784

Nicke

Svendus
2009-07-20, 10:27
Du har nog skrivit fel Ubuntu version Nicke

ta en titt på denna sida http://patas-ubuntu.blogspot.com/search?q=cairo+dock

För att lägga till nyckeln öppna terminalen och kopiera in raden nedan



wget -q http://repository.cairo-dock.org/cairo-dock.gpg -O- | sudo apt-key add -

ApeviaX
2009-07-20, 10:29
Hej igen... :o

Jag har nu problem med den cairo dock jag lyckades installera via lägg till/ ta bort...

Den gör så att jag inte kan maximera ex. firefox i helskärmsläge trots att jag har kört quickhide med cairo så den inte syns...


Men när jag t.ex. skulle ta en skärmbild för att visa problemet så maximerades firefox... och när jag sedan drar ner musen så cairo dock kommer tillbaka så kan jag inte längre maximera firefox och så håller det på... dessutom måste jag trycka på quickhide varej gång jag vill dölja dockan.. den gör inte det automatiskt...

Temat i cairo verkar fel också, för bakom ikonerna är et en svart rekatngulär bakgrund istället för transperent så bara ikonrna syns som det brukar vara...

Bara problem med cairo just nu, vill bara ändra allt jag har gjort utan att behöva installera om ubuntu och sen få hjälp så det blir rätt :mad:

Nicke

ApeviaX
2009-07-20, 10:51
Kanon Svendus ska testa det genast.. ska bara starta om (Windows 7 för tillfället...)

Men kan jag typ "backa och ångra" de saker jag har gjort eller test aså systemet och ubuntuinstallationen inte blivit skadad eller segare för att det har blivit fel?

Nicke

ApeviaX
2009-07-20, 11:00
Det funkade inte heller:

http://ubuntu.se/forum/attachment.php?attachmentid=455&stc=1&d=1248080428

Nicke

Svendus
2009-07-20, 11:05
All right Nicke
Du måste kopiera klistra hela raden :star:


wget -q http://repository.cairo-dock.org/cairo-dock.gpg -O- | sudo apt-key add -har du släppt ut katten eller är det den som har sprunget med koden ?

95monye
2009-07-20, 11:19
måste man inte lägga till
deb http://repository.cairo-dock.org/ubuntu jaunty cairo-dock
i source list?
och sedan spara , och gå in i synaptic och installera cairo-dock?

Svendus
2009-07-20, 11:36
All right det är helt rätt
om man inte installerar från deb filen (http://developer.berlios.de/project/showfiles.php?group_id=8724)

ApeviaX
2009-07-20, 15:21
Ojsan, inte katten nu var det jag som glömde en bit av koden ser jag... men menar du att jag kan köra på deb fil istället?

I såna fall vilken av alla miljoner är det som gäller?

Nicke

El Nino
2009-07-21, 00:43
Det ska vara "plug-ins" istället för "plugins" om du ska installera via terminalen.
lite sent ute kanske menmen...

ApeviaX
2009-07-21, 14:27
Okej, där ser man.. inste för sent men kör nog via synaptic eller lägg till / ta bort för terminalen strular jämnt alltid massor som inte funkar och jag blir orolig att ubuntusystemet blir sämre för var gång nåt inte funkar..


Nicke

pata66
2009-07-21, 17:06
Om du följer guiden här (http://patas-ubuntu.blogspot.com/search?q=cairo+dock)

Så installeras den senaste cario-dock. Kommer det uppdateringar så får du dom automatiskt.

/pata

fingal12
2009-09-05, 12:41
Hejsan, har samma fel, och pata, när man går in på länken så är den tom,jo man kommer till sidan men sen texten om hur man ska installera cairo-dock är borta, syns inte, om jag nu inte är totalblind:).Vilket jag inte tror:p

Svendus
2009-09-05, 19:19
Patas utmärkta blog har varit lite svår läst, om du av någon anledning använder Ie 8 som Webläsare, den blå bakgrunds färgen visas inte och då ej heller den vita texten :o

fingal12
2009-09-06, 09:19
kör senaste firefox,dvs 3.5 och får detta fel. Har löst det tillfälligt med att lägga in gnome-do och köra den som dock, men vill gärna kunna använda cairo-dock igen.

ApeviaX
2009-09-06, 10:27
Hej pata

Jag har följt din guide för att installera cairo dock till punkt och pricka men det funkar inte ändå.

Nicke

fingal12
2009-09-09, 20:25
Löste det hela genom att installera om systemet,det var inte bara problemet med cairo-dock utan en allmän seghet. Nu flyter allt snabbt och bra samt att cairo-dock fungerar igen.