• Ubuntu överge Unity till förmån för GNOME: Vad betyder detta

  Miguel Leiva-Gomez på MakeTechEasier har skrivit en artikel om att Canonical överger Unity på skrivbordet för att ersätta det med Gnome. Artikeln är fritt översatt till svenska.

  Den 5 april 2017 meddelar Canonical - det brittiska företag som utvecklar Ubuntu - sina avsikter att flytta bort från fokus för konvergens mellan olika plattformar till förmån för en moln och IoT fokuserad strategi. Inom denna tillkännagivande har de också sagt något lite mer kontroversiellt: de överger Unity skrivbordet till förmån för GNOME för 18.04 utgåvan

  För de som använder andra skrivbordsmiljöer som XFCE, LXDE och MATE, detta är det i princip en ”meh” prövning. Oron kommer för dem som har växt upp med Unity, både med och utan tidigare erfarenhet av att använda GNOME miljön. Vad betyder detta för Canonicals långsiktiga strategi och hur fungerar detta för Ubuntus bekväma position som en av de mest populära Linuxdistributionerna?

  Läs hela artikel
  Kommentarer 1 Kommentar
  1. Zeds avatar
   Zed -
   Intressant läsning. Jag har aldrig fastnat för Unity, vilket kan bero på att jag nog inte gett det en ordentlig chans. Håller mig till LTS utgåvor och när Ubuntu 12.04 kom med Unity kändes det för mig personligen inte som något lyft i jämförelse med Gnome 2. Detta gjorde att jag då provade på KDE och till skillnad mot Unity kändes KDE helt rätt från början.

   Har även hunnit med att prova Mate, Cinnamon, Xfce och LXDE. Har även testat lite Gnome 3, men även det kändes inte som något för mig.

   Med det sagt innebär det ingen stor omställning för mig att de överger Unity till förmån för Gnome 3. Jag kommer fortsätta hålla mig till KDE, Mate och Cinnamon som mina personliga favoriter, men jag kan förstå de som gillar och trivs med Unity att det nog inte är så roligt att läsa detta.