• Vad kommer härnäst för Ubuntu Skrivbord? Mark Shuttleworth delar med sig av sina planer

  Joey Sneddon på OMG! Ubuntu! har skrivit en artikel om vad Mark Shuttleworth delar med sig av för planer för Ubuntu. Artikeln är fritt översatt till svenska.

  Mark Shuttleworth har avslöjat mer om vad som är nästa för Ubuntu-skrivbordet.

  Hans kommentarer följer förra veckans nyhetsbomb att Canonical ska sluta utveckla Unity 8, konvergens, Ubuntu telefoner och surfplattor och att Ubuntu 18.04 LTS kommer att använda GNOME istället för Unity som standardskrivbord.

  På sin personliga Google+ sida tackade Ubuntu grundaren fansen för deras "glöd, intellekt och energi i Unity 8 äventyret" och lägger till att "skönheten i fri programvara är att projekten är större än människor eller företag."

  "Slutligen bör jag fira att Ubuntu består av så många överlappande visioner av personliga datorer, att vi har möjligheten att snabbt flytta förf att stödja a Ubuntu GNOME gänget med alla våra resurser för att fokusera på stabilitet, uppgraderingar, integration och erfarenhet. Det är enbart möjligt på grund av mångfalden av skal i Ubuntu-familjen och jag är stolt över allt vårt arbete över hela detta sortiment."

  Läs hela artikeln!