• 17 saker att göra efter installation av Ubuntu 17.04

  Joey Sneddon på OMG! Ubuntu! tar i en artikel upp 17 saker som du kan göra efter du har installerat Ubuntu 17.04. Artikeln är fritt översatt till svenska.

  Om du planerar att uppgradera till Ubuntu 17.04 i helgen (eller redan har) kanske du vill veta vad man ska göra efter installationen.

  Tja, det viktigaste först: tilldela dig själv en välförtjänt klapp på ryggen för att ha valt ett sådant bra OS. Kolla därefter in följande lista över saker att göra efter du har installerat Ubuntu 17.04.

  Denna lista på intet sätt fullständig, men det är fullpackad med praktiska tips, fiffiga justeringar och goda råd. Det spelar ingen roll om du är ny på Ubuntu eller om du anser dig vara en erfaren användare, då denna lista har något för alla.

  Innan vi går vidare kom ihåg att du kan dela med dig av dina egna inställningar efter installation med andra läsare i kommentarerna längst ned i denna artikel.

  Redo? Låt oss börja…

  1. Se vad som är nytt i Ubuntu 17.04
  Varje ny version av Ubuntu kommer med förändringar, några små, några märkbara. Ubuntu 17.04 är fast i det forna lägret. Huvuddelen av de nya sakerna är under huven.

  Till exempel kräver inte nya installationer längre att en swap partition skapas. Istället använder Ubuntu en växlingsfil. Storleken på växlingsfiler är annorlunda i jämförelse med swap partitioner och använder normalt inte mer än 5% av det lediga diskutrymmet (eller 2048 MB av RAM), vilket är en annan potentiell fördel.

  Kolla in vår fulla Ubuntu 17.04 recension för en mer detaljerad översikt över alla förändringar, inklusive vilken version av dina favoritprogram som ingår.

  2. Kontrollera efter uppdateringar
  Inte alla läser denna lista med saker att göra på dagen då utgåvan släpps. Om du är en av dem är det viktigt att du kommer ihåg att söka efter uppdateringar efter installationen.

  Säkerhetsuppdateringar, buggfixar och viktiga uppdateringar kan ligga och vänta på dig, så innan du gör något annat kör en uppdatering:

  Läs hela artikeln.